С тези комбинации можем да освежим всеки празник
Популярното и любимо на нежния пол Розе изобщо не е капризно за съчетаване с храни. напротив то е универсално – подхожда на всякакви видове мезета. Има някои основни правила при поднасянето, например светлорозовите и възкисели варианти са отлични за мазно месо. Това съчетание олекотява ястията , без да ги лишава от вкусовото доминираме.
Добрата новина е, че гостите никога не могат да ви изненадат – ако имате бутилка Розе вкъщи, можете само да я охладите и да сервирате виното с каквото имате във вашата кухня.
Ето някои перфектни мезета за розовата магия, които се препоръчват от специалистите:
1. Полусухото розе се съчетава добре с десерти. Смело го сервирайте с торта, кейк, дребни сладки
2. Сухото и наситено вино се сервира с ордьоври, салати и рибни ястия. Ако сте решили да включите ордьовър в менюто, той винаги върви с Розе, пише „Галерия“.
3. Червено-сладките вина винаги пък са подходящи за сирена, плодове, червена риба и месо на грил. Наситеният им аромат чудесно се комбинират с изброените блюда.
4. Класиката е Розето да се поднася с ризото, паеля и ястия приготвени на тиган. в зависимост от подправките ще получите истинска вкусова експлозия.
5. Нестандартно, но популярно – розовото сухо вино се сервира дори с пържена риба, колбаси, салами, но всичко зависи от индивидуалния вкус.
6. Винаги може да гарнирате чаша изстудено Розе със студени местни ордьоври, а също така и с бяло месо и морски дарове.
7. По отношение на сирената Розето е добре както с меки, така и с по-твърди сирена. Гауда, ементал са идеални, както и сирената с благородна плесен.